tiistai 1. lokakuuta 2013

Opintoretki Nippuriin

Koetan saada aikaan mielenkiintoisen ja ymmärrettävän opintomatkan Nippuriin.

Pelkkien faktojen luettelo ei paljon auta, kyseessä kun on melkoinen reissu ja valtavasti asiaa. Opintoretkellä voimme vapaasti keskittyä siihen, mikä kiinnostaa ja vain viittailla Nippurin suuren kaupungin valtavaan historiaan.

Mitä tällä on tekemistä blogin aiheen kanssa?

Aihettamme ei oikeastaan pysty todella käsittämään, ellemme perehdy siihen maailmaan, johon Enki ja Ninhursag myytti kuuluu. Samalla kun saamme lisää valoa Nippurin mahtavasta kaupunkivaltiosta syvenee ja laajenee myös Mesopotamian tuntemuksemme, ja palaset alkavat putoilla kohdalleen.

Raamattu asettuu oman maailmansa taustalla hyvin dynaamisiin ja väkeviin raameihin, ja uskon että tämä on Pyhän Hengen tarkoitus, kun Hän on antanut ihmiskunnalle Nippurin Lagerstätten, Jumalan historiallisen puiston ja sen temppelin yli 40.000 savitaulua käsittävän kirjaston. Ei halveksita sitä, mitä nykyajan ihmiselle on annettu nykyajassa navigoidaksemme menneisyyden köli paattiamme tasapainossa pitäen tämän maailman myrskyissä.

Nippuriin siis!

P.S. 1
Voi olla, että Kalojen Aika tai homo erectus maailma ovat meille tutumpia, kuin Raamatun oma maailma ja Nippur. Tämä on jänskä juttu ja kertoo ehkä hieman myös koulujemme ja kirkkomme antamasta opetuksesta.

P.S. 2
Kaikki kirjoituksenne ja kommentinne mistä aiheesta vain sopivat hyvin tämän reissun sekaan - saattaa olla, että välihuomautukset ja intermezzot tekevät blogista keveämmän ja luettavamman ja siten kiinnostavamman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti