keskiviikko 9. lokakuuta 2013

[Matka] Karitsanpaistia lakritsilla ja katajanmarjoilla


Mesopotamialaista karitsaa
Resepti ja kuva Silkroad Gourmet

Mesopotamialainen karitsanpaisti  
Valmistusohjeen perustana Yalen Savitaulu 25 resepti XX
kokkina: Deana Sidney


Ainekset
½ kiloa karitsan reittä
1 tl kuminaa
1 tl korianderin siemeniä
1 tl savustettua suolaa
2 paloiteltua salottisipulia
1 tl öljyä

6 kupillista lampaan- tai naudanlihalientä (tai vettä)
4 laktritsiteepussia (lakritsijuurta)
1 tl murskattua katajan siementä
1 hyppysellinen hajupihkaa
2 siivua sitruunan kuorta

1 valkosipulin kynsi
4 purjosipulia valkoinen osa vain
2 tl öljyä
1/4 lihalientä
1 kuppi luonnon jugurttia

1 kuppi täysjyvävehnä kuskus
vesikrassi tai rucola


Valmistus
Leikkaa lampaanliahasta pois rasvaosat
Hiero liha kuminalla, korianderilla ja suolalla
Ruskista öljyssä salottisipulin kanssa, ota liha pois, jätä mausteliemi 
Kiehuta puolen tunnin ajan kattilassa lihalientä (tai vettä), johon on lisätty lakritsijuuri ja katajanmarjat. Siivilöi keitos ja lisää se pannuun, jossa on mausteliemi. 
Lisää pannuun hajupihka ja sitruunankuori
Anna kiehua puolituntia tai kunnes liemi on vahva ja maukas ... jäljellä pannussa pitäisi tämän jälkeen olla noin 1 3/4 kupillista
Kuullota valkkosipuli ja purjo öljyssä ja lisää liemi. Kiehuta, kunnes pehmeää ja lisää jugurtti.
Laita lampaanliha takaisin pannuun ja lämmitä.
Lisää liemeen jugurttiseos ja kuskus, sekoita varovasti kunnes kuskus on kypsää.
Leikkaa lammas siivuiksi ja tarjoile kuskus ja vihannesten päällä,


.............
Jos laitat mesopotamialaista karitsaa olisi kiva kuulla kommenttisi, miltä maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti