tiistai 2. joulukuuta 2014

M. Garrett, A.D. Caneday Historical Adam (2013)

Vinkki; areiopagi.fi Vieraskynä sivulla teologian tohtori Jussi Koivisto esittelee tämän blogin teemaan kuuluvan tuoreen teoksen


four views on the historical adam 200Kirjassa Four Views on the Historical Adam ( Zondervan 2013, toim. Matthew Barrett, Ardel B. Caneday) neljä teologia pyrkii antamaan oman perustellun vastauksensa siihen, miten he tulkitsevat historiallista Aadamia ja sovittavat sen uusiin luonnontieteen löytöihin. Lisäksi he pohtivat, millä tavoin heidän näkemyksensä vaikuttavat hengelliseen elämään ja kirkon todellisuuteen. Mielenkiintoisen keskustelupuheenvuoron kirjasta tekee se, että jokainen neljästä kommentoi toistensa artikkeleita ja lopuksi artikkelin kirjoittaja saa esittää oman vastineensa. Lisäksi kirjan alussa on kirjan toimittajien laatima johdanto ja lopussa on kahden muun teologin pastoraalinen pohdinta käsiteltävään teemaan.

areiopagi.fi

Kommentti
Artikkeli hahmottaa napakasti ja sovinnollisesti neljän amerikkalaisen teologin näkemykset, jotka ovat tämän blogin eri kirjoittajille vanhastaan tuttuja ja joita esimerkiksi Mike Beidler käsittelee.

Päässäni oleva sumeri-moduli hälyttää "eivät tutki riittävästi Raamattua" ja koko teos putoaa B-prosessiin ilman suurempaa mielenkiintoa jatkaa sen käsittelyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti